Реинкарнација на Доматите – „Oд Забранета Љубов до Кулинарска Победа“
Во текот на 18от век, доматите имале репутација на „Отровно јаболко“ во Англија, поради стравови и предрасуди дека се отровни. Луѓето стравувале од овие плодови поради припаѓањето на исто семејство со отровната беладона.
Аристократите што ги конзумирале, умирале и тоа било поврзано со употребата на оловни садови. Имено, тие биле послужувани во оловни садови при што се создавала хемиска реакција меѓу доматите и оловото, предизвикувајќи труење.
Но, доматите се претворија од „отровно јаболко во безопасно вкусно“ како хранлива и безопасна храна.
Кога би знаеле аристократите дека оловото и доматот не одат заедно, можеби би имале подолг живот и повеќе време за уживање во вкусните и безопасни домати. И не би завршиле како жртви на несреќни кулинарски предрасуди.
Денешните аристократи го знаат тоа, освен ако оние што им ги сервираат, не приготват некои доматни сосови што имаат вкус на опасни профитроли!