Ролувани лазањи со спанаќ и печурки

Ролувани лазањи со спанаќ и печурки се на врвот на италијанското мени како лесен деликатес.Со кремаста текстура и свежи состојки, овие ролувани лазањи без месо се идеалниот лесен оброк со италијански вкус.

Како да ги подготвите ролуваните лазањи?

Веднаш ќе ви одговориме: едноставно, брзо и лесно со само неколку кулинарски потези. Започнете со подготовка на лукот како состојка на големите мајстори во кујната.

Ако прашувате за количината на состојките, ставете колку што сакате, 99,9 % нема да погрешите. Најубавите рецепти излегуваат „од око“.

Ставете ја престилката и „фатете се“ за најзабавната работа

Попрежете го лукот со печурки и свеж спанаќ.

Измешајте рикота, моцарела, пармезан и зачинете.

Сварете кори за лазањи, наполнете ги со филот и ролувајте.

Наредете во тава, прелијте со доматен сос, поросете со пармезан и печете 25 минути на 180°C.

Сервирајте со свеж босилек и  уживајте во овој италијански  специјалитет!

[post_tags]