Памучна торта – Веројатно најмекиот десерт на светот!

Памучна торта! Веројатно најмекиот десерт на светот, а се прави од само три состојки. Овој рецепт ќе ве воодушеви со својата едноставност.

3 јајца

120 грама бело чололадо

120 грама крем сирење

1.Ставете го чоколадото да се растопи на пареа.

2.Одделете ги жолчките и белките на јајцата. Изматете ги белките.

3.Кога ќе се растопи чоколадото, додадете го крем – сирењето и жолчките и полека измешајте ги со цврсто, изматените белки.

1.Печење  на 170°С – 15 минути и уште 15 минути на 160°С;

2.Ладење на постоечката температура во рерната, само 15 минути;

3.Посипување на готовата памучна торта со шеќер во прав;

Ова  е првиот, визуелен  допир на уживањето:

1.Големо парче памучна торта во најубаво декорирана чинија.

1. Совршенство во секој залак

2. Воодушевени сетила

3. Сладок рај

4. Споделена радост и моменти на уживање

памучна торта