Најужасната храна во светот според Ентони Бoрдејн, легенда од кулинарски свет

Eнтони Бoрдејн

Eнтони Бoрдејн останува легенда и е повеќе од кулинарски виртуоз!

Eнтони Бoрдејн, останува легенда. Иако не е повеќе меѓу живите, неговиот авторитет во кулинарството сѐ уште е значаен. Eнтони Бoрдејн споделувал искуства за различни видови храна. Истите се прифатени и имаат големо влијание во светот на гастрономијата.

Бoрдејн, познат по својот остар јазик, споделил искуства со најлошата храна во светот. Иако неколку пати го споменал ректумот на намибиска свиња како непријатно гастрономско искуство, тој признал дека пробал многу полоши работи.

Eнтони Бoрдејн

Едно од неговите мислења беше и за храната во авиони, која ја нарече „ужасна“. Тврдеше дека „луѓето ја јадат само затоа што им е досадно“. Во една прилика рекол дека ќе одбие храна во авион дури и ако патува на долги релации од родниот Њујорк до Јапонија или Нов Зеланд-пренесува Far Out Magazine.

Во случај на прегладнетост, Ентони нарачувал сирење: „Јадев малку сирење, а потоа се онесвестив од алкохол.“

Најверојатно, не сите јадења и пијалоци одговараат  на огромните висини!  Зарем не? Сирењето бара толку љубов и внимание, колку и алкохолот!

И покрај морето на вкусни и авантуристички искуства, „ферментираната ајкула“ се претстави како бесплатен дентален тест, давајќи му на Ентони уште еден адут за да ја исцрпи својата лична листа на најгрозни оброци. Ферментирана ајкула, да не сте пробале. Никако!

Негувајте си го вие лепчето и сиренцето, само не дај боже, да се онесвестите!

извор