Компир со пармезан – Мезе со епитет за најбаран рецепт на интернет

компир со пармезан

Денес имаме пристап до многу рецепти. На социјалните мрежи особено се интересни оние штосни видеа кои преку брза постапка не носат до финално кулинарско задоволство. Токму овој рецепт е вистинска магија што лесно се подготвува, а финишира во фантастично мезе.

Таканаречениот компир со пармезан моментално е еден од најбараните рецепти. Станува збор за мали компирчиња кои не се лупат, варат и се сечат на половина, а потоа се редат во плех над мешавина од маслиново масло или путер и пармезан. После печењето очекувајте неодолива гурманска приказна што ќе ги разгали сетилата.

Забелешка: Печените компири треба да имаат крцкава текстура со златна кора одозгора и пармезан на дното. Можете исто така да додадете и пикантни зачини по ваш вкус како чили, оригано… (Уф ќе го заборавевме основното: сол и пипер) или што и да ја задоволува вашата хедонистичка фантазија. Би напоменале дека при подготовката е важно да избегнувате сè што би можело да ги навлажни компирите, бидејќи кората ќе ја изгуби својата крцкава текстура. Уживајте во афтентични рецепти и разбудете ги сите сетила.